668 Förlag

668Svensson & Ekström startade förlaget i höstas, men det är ju inte försent att göra lite reklam för det, igen!
Sålunda, en liten presentation…

INBJUDAN TILL ENSLIGHETEN!

HÖNSINGE är beläget i ett knäveck på landsväg 101 där små strofer efter Edvard Persson fortfarande kan anas i bångstyriga vindbyar. Hönsinge, kringgärdat av böljande bördiga jordar där betor bultar och rapsen brinner gult. Hönsinge, med ett poetiskt arv från Ola Hansson krängande längs pilträdens envisa rötter, och med rusiga rovfåglar som hackar svarta hål i molnen…

VENARÖD i mittersta skåne är knappt ens en prick på kartan; tre hus och en bro någonstans mellan Hörby och Österlen. Det är bondeland, och knappt en poet har synts till här förut. Människorna är kärva, men vänliga. Om nätterna rusar vilda idéer omkring på åkrarna och i skogarna, befriade från civilisationens murar och myller….

668 FÖRLAG drar nu en nyvässad penna genom den skånska jorden och fram träder en tunn skåra med sträckning syd-nord. Det är våra geografiska utgångspunkter. I detta självvalda utanförskap står vi mindre påverkade av stadens trender och ytliga strössel. Vi låter ensligheten bli en styrka i vår strävan att stå oberoende, och vår förhoppning är att detta också ska märkas i vår utgivning.

668 FÖRLAG är en utlöpande tentakel från litteraturtidskriften Serum (1999-2006) och förlaget Fakir, där förläggarna var en del av redaktionen. Med dessa erfarenheter i ryggen kliver vi ut i landskapet fyllda med lust, glädje och en stor dos jävlaranamma.

Det är ingen hemlighet att förlaget delvis är en plattform för våra egna alster, men vi söker också av terrängen efter andra författare som förtjänar att lyftas fram.