Sommar 2010; diverse

KonstgatanKväll i Venaröd. Solen går ner någonstans bakom Kyrkhult. En liten uppdatering. Jag skriver varje kväll efter arbetet vidare på Sista undrens tid, diktmanuset som jag filat på sedan i vintras, men som det inte börjat glöda i förrän nu i sommar. Sista undrens tid (om det nu är den slutgiltiga titeln… jag tror det) behandlar ämnen som Normaltryckshydrocefalus, Barbapapa, och hur man bäst sköter sin cylinderhatt. Det låter inte så allvarligt kanske. Men det är det. Mer information så småningom. Det känns i alla fall som att det blir ganska så bra. Jag hoppas på en utgivning 2011.

MöllevångsfestivalenMaglehem, Burlöv, Möllevången. Tre ställen som jag läst dikter på i sommar. Nästa anhalt blir Malmöfestivalen i augusti. En slags utspridd festivalturné skulle man med lite god vilja kunna kalla det. Det är en utmaning att framträda inför en publik som dels inte är den vanliga, poesiläsande, den som man möter på ett bibliotek eller en litteraturkväll. Det pratas och skramlas med tallrikar, folk reser sig och går, andra kommer istället. Lätt att tappa koncentrationen, men desto mer givande när det fungerar bra.

Maglehem MaglehemDet har också blivit en slags mini-turné tillsammans med den oerhört sympatiske Freke Räihä, vi har följts åt under sommaren. Och planer finns på en spännande fortsättning! Ekström träffar man, efter Malmöfestivalen, på biblioteket i Hörby i september och på Loftet i Malmö i november, som gästartist när Stefan Whilde har releaseparty för sin nya bok.