Till Curaçao med Piraten

Sedan i somras har jag arbetat med ”Resa till Curaçao”, Fritiof Nilsson Piratens resereportage från den västindiska ön som ursprungligen publicerades som en artikelserie i Svenska Dagbladet vintern 1950. Artiklarna har samlats i bokform en gång tidigare, 1988, så jag kände mig manad att, om möjligt, överträffa den första utgåvan. Boken har i ”min” utgåva blivit ca 50 sidor längre, och det extra materialet består bland annat av fotografier, både från överfarten med Lillöhus och från öarna Curaçao och Bonaire. Men jag har också samlat ihop diverse vittnesmål och kuriositeter med anknytning till Piratens resa. Boken distribueras under november månad till medlemmarna i Fritiof Nilsson Piraten-sällskapet, men det går givetvis att köpa boken även för den som inte är medlem. Se Piratensällskapets hemsida för mer information!
Foto: Mia-Maria Lindberg